Friday, May 20, 2011

KITA BAKAR!!!!!!

Bosan..



Sebab.. Aku tengah menunggu sesi mem'burn' (burn = bakar!!!!!) gambar2 comel aku ke dalam dvd...



Pengajaran yg aku dapat, setiap kali ambik gambar, make sure burn dlm cd atau dvd.. Jgn simpan dlm pendrive atau external semata-mata...



Sebabnya, ari tu aku men'separate' kan data2 aku ke dalam external. Meaning, 1 external khas utk keje n 1 external lagi khas utk gambar2 peribadi aku. Malangnya, tiba2 en virus membiak dalam external aku (thanks to kawan aku yg menyebarkan virus jahanam tu melalui laptop dia!). Then, virus tu makan gamba2 dalam folder. Gambar konvo tinggal 5 keping je.. Huhuhuhu... Sedey kan?



Jadi, mengambil iktibar dan sekarang aku burn dlm dvd. Keluar budget lebey sikit la sebab kena beli dvd banyak sikit. Maklum la, aku memang gemar bergambar.. huhuhuhu. So, skrg aku burn je. Rasanya lebey selamat... :-)



So kepada anda semua, sila ambil langkah berjaga-jaga. Tak kira data apa pun, wat la back up yg secukupnya. Itu lebey bermakna... Kerana, setiap detik itu begitu berharga! Kita bakar!!!!! :-)

2 comments:

  1. aimi.. banyak sangat gambarnya.. tak mampu rasanya nak cuci.... huhuhu. bole bankrap woooo... :-(

    ReplyDelete